fbpx
BlogTips & Tricks7 ultieme tips om te studeren bij warm weer

7 ultieme tips om te studeren bij warm weer

tips om te studeren bij warm weer

Met de zomer in volle gang kan het studeren in de hitte een uitdaging zijn. Daarom helpen we je met deze 7 ultieme verfrissende tips om te studeren bij warm weer en je zo productief en geconcentreerd te houden, zelfs wanneer de temperaturen stijgen. Dus, pak een koel glas water, zoek een comfortabele plek in de schaduw en laten we aan de slag gaan!

1. Ramen open? Kies goed je moment

Je ramen openen kan je best doen op het meest koele moment van de dag. Dit is vooral ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat. Laat overdag dus alle ramen dicht! Ramen sluiten houdt namelijk de warmte goed buiten.

studeertips bij warm weer

2. Optimaliseer je studieplek

Kies een koele en goed geventileerde ruimte om te studeren. Vermijd direct zonlicht en zoek naar een plek met goede luchtcirculatie. Hou dus zo veel als mogelijk de gordijnen dicht. Heb je een ventilator? Leg er een natte handdoek over als goedkoop alternatief voor airconditioning.

beter studeren bij warmte

3. Focus houden tijdens het studeren? Hydrateer, hydrateer, hydrateer.

Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Vul een waterfles en houd deze bij de hand tijdens het studeren. Het drinken van water helpt je lichaamstemperatuur op peil te houden en verbetert je alertheid.

tips om te studeren bij warm weer

4. Pas je studiemethode aan om langer te studeren

Tijdens warme dagen kan het lastig zijn om langdurig te studeren. Kies voor kortere studieblokken en maak gebruik van actieve studiemethoden. Probeer bijvoorbeeld te studeren met behulp van flashcards of maak gebruik van studie-apps die je betrokken houden.

5. Ice ice baby

Leg een koelelement of ijszak in een handdoek en leg deze op je nek of polsen terwijl je studeert. Dit kan al snel voor een langdurige verfrissing zorgen. Eet daarnaast regelmatig bevroren of gekoelde snacks. Bevroren blauwe bessen of een potje yoghurt bijvoorbeeld helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen en je fris en alert te houden. 

concentratie bij warm weer

6. Plan pauzes in het bos

Zoek naar locaties om te pauzeren waar het lekker fris is. In het bos kan de temperatuur al gauw een 4-tal graden kouder zijn. De ideale ontspanningsplek dus om even een break te nemen.

7. Plan slimme studietijden

Maak gebruik van de koelere momenten van de dag om te studeren, zoals ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat. Plan je studietijden zorgvuldig, zodat je tijdens de heetste uren van de dag kunt ontspannen en afkoelen.

In een notendop

Door je studieplek te koel te houden, gehydrateerd te blijven, je studiemethode aan te passen en slimme studietijden te plannen, kun je de hitte trotseren en gefocust blijven. Vergeet niet om gebruik te maken van koelelementen en koele locaties op te zoeken. Zorg goed voor jezelf tijdens warme dagen! Blijf gefocust en laat de hitte jullie niet tegenhouden om jullie doelen te bereiken.

Veel succes met jullie studie!

studiecoaching

Ben jij klaar om te groeien? Verhoog je slaagkansen met professionele begeleiding, een sterke opvolging en heldere feedback. 

Bekijk ons aanbod op onze website en verstuur je aanvraag hier.

We helpen jou graag op weg!

Meer tips & tricks?
Check deze dan zeker eens:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Open chat
1
💬 Kan ik je helpen?
Hey, kan ik je helpen met een vraag? 👍🏻